FAQ

Veelgestelde vragen.

Hier trachten wij de meest gestelde vragen samen te bundelen en u duidelijke antwoorden te geven. Indien je na het lezen van onze antwoorden toch nog met een vraag zit, aarzel dan niet om ons te contacteren via de website, mail of telefonisch.


Op onze website hebben wij uitgebreid beschreven met welke doelstellingen HaRoBa vzw is opgericht en wie er beroep kan doen op onze diensten die wij aanbieden. Wij zijn een organisatie die werkt met onbezoldigde vrijwilligers voor de diensten die wij u aanbieden. Alle finaciële inkomsten wanneer wij onze historische lijnbussen verhuren vloeien terug naar de organisatie om het historisch mobiel erfgoed te onderhouden en restaureren en onze onkosten te dekken van brandstof, verzekering, ...


Terug naar de website.Veelgestelde vragen of FAQ (Frequently Asked Questions).


V.      Met welke kosten dien ik rekening te houden bij het afhuren van een historische lijnbus?


Elke historische lijnbus of lijnbussen die wij verhuren voor een activiteit of evenement zijn voorzien door de vereniging HaRoBa vzw van een vakbekwame chauffeur en een begeleider (eventueel tweede chauffeur). De historische lijnbus of lijnbussen zijn technische volledig in orde en verschijnen netjes gepoetst (zowel binnenzijde, als buitenzijde) op de locatie. Bij het afhuren van onze historische lijnbussen zijn steeds de Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

Lees de Algemene Voorwaarden.


Als klant dien je rekening te houden met volgende vaste onkosten bij elke afhuring van één of meerdere historische lijnbussen uit onze collectie (zie lijstje). Daarboven is het mogelijk dat u activiteit of evenement doorgaat in een stad of gemeente die de lage emissie zone heeft ingevoerd (LEZ) en dienen we daarvoor een toeslag aan te rekenen om deze te mogen betreden met onze bus(sen).


Wenst u een historische lijnbus af te huren, aarzel niet om ons te contacteren, elke offerte wordt op maat gemaakt van de wensen van de klant en is steeds vrijblijvend zonder enige verplichtingen. Wanneer u als klant akkoord gaat met de vrijblijvende offerte stellen wij een difinitieve overeenkomst op tussen beide partijen.


  1. Vergoeding van de brandstof aan de geldende brandstofprijzen.
  2. Vergoeding van de duurtijd dat bus en mensen aanwezig zijn op je activiteit of evenement.
  3. De verzekering voor die dag (vast bedrag) voor bus en alle inzittende.
  4. Vaste onkost en administratie (vast bedrag).
  5. Eventueel een LEZ-pas en/of nachtvergoeding.


V.      Kan ik bij het afhuren kiezen welke historische lijnbus ik wil uit de collectie van HaRoBa?


Op "Onze Collectie" pagina vind u al onze beschikbare historische lijnbussen terug die de vereniging HaRoBa vzw aanbied ter afhuring voor evenementen en activiteiten. Elke historische lijnbus is in principe vrij te kiezen als klant in overeenkomst met HaRoBa vzw. Wel dient u rekening te houden als klant dat de historische lijnbus beschikbaar is op de datum en het uur dat u deze wil afhuren en dat het gekozen voertuig niet in onderhoud staat (dit kan u zien doordat er een groen of rood kruisje staat bij het voertuig). Ook zal er rekening worden gehouden met het aantal personen dat u wenst te vervoeren en zal HaRoBa vzw in samenspraak met u als klant een aantal voertuigen naar voor schuiven om u te helpen in uw keuze.


V.      Wat als de gekozen historische lijnbus onverwacht niet beschikbaar is?


Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat u gekozen historische lijnbus niet beschikbaar is op de dag van u geplande activiteit of evenement, bv door een defect aan de historische lijnbus van u keuze.


HaRoBa vzw stelt steeds alles in het werk om onze gehele collectie hstorische lijnbussen technisch in orde te houden, een team van onbezoldigde vrijwilligers zet zich weekelijks in om dit te verwezelijken. Toch is het niet onbestaande dat één van onze historische lijnbussen niet kan rijden op de dag van jouw activiteit of evenement door onvoorziene omstandigheden. HaRoBa vzw zal dan alles in het werk stellen om u een andere historische lijnbus uit onze collectie aan te bieden dat gelijkwaardig is aan de gekozen historische lijnbus die normaal was ingezet voor uw activiteit of evenement. Als klant hebt u zo de waarborg dat uw activiteit of evenement steeds zal kunnen doorgaan.