Onze Doelstelling

Wat doen wij?

HaRoBa bus vzw wil de herinnering aan het openbaar vervoer van de jaren '90 en begin 2000 levendig houden. Dit doen we door 5 typerende busmodellen van deze periode te restaureren, te onderhouden en zodoende rijvaardig te houden.


Dit doen we onder meer door het samenbrengen van enthousiaste personen die dezelfde interesses hebben als wij. Evenzeer willen we het grote publiek laten kennismaken met onze vzw. Dit doen we oa. door onze collectie, en alles rondom het mobiele erfgoed, ter beschikking te stellen bij verschillende activiteiten, demonstraties, exposities, promotieactiviteiten, …


Daarnaast staan wij ook open om samen te werken met andere erkende organisaties of evenementen met gelijkaardige doelstellingen.


Ontdek verder wat onze vzw nog allemaal te beiden heeft,

  • Klik hier als je onze collectie wil bekijken
  • Ontdek hier de passie van onze oprichters
  • Heb je zelf nog iets toe te voegen dan kan je via deze weg contact met ons opnemen

Doelstelling

Van hobby en passie tot het uitbouwen van een vzw.

 

HaRoBa bus vzw is opgericht door drie enthousiaste personen die de passie van het openbaar vervoer in Vlaanderen weten te waarderen.

 

Toen in 1991 het Belgische openbaar vervoer werd hertekend (door de regionalisering) kreeg de Vlaming een heel ander openbaar vervoer te zien, moderne bussen, hippe look, comfort, ... kortom een nieuwe start.

 

Dit was een mijlpaal voor het openbaar vervoer in Vlaanderen en een deeltje van deze verandering willen wij graag behouden voor de toekomstige generaties. Een mooi stukje historisch mobiele erfgoed voor jong en oud.

Harmen.
Ronny.
Bart.
Jordan.

De vereniging staat er dankzij U


Om onze collectie historische bussen te restaureren, te onderhouden en zodoende rijvaardig te houden hebben we geld nodig. Om onze gemaakte kosten te kunnen financieren stellen wij giften op prijs. Opgelet, deze giften zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Voorstelling Doelstelling

HaRoBa bus vzw en haar doelstellingen en activiteiten.


HaRoBa bus vzw heeft tot haar doel het bewaren,  restaureren en rijvaardig houden van lijnbussen vanaf 1991. Deze bussen hebben gereden voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn of voor één van de privé-exploitanten die reden in opdracht van De Lijn.

Onze bussen en leden
Onze A360 - Bus 3768
Onze Volvo Transit 2000
Op uitstap
HaRoBa in Oostende
Onze A300 - Bus 3212
Unieke plekjes
VanHool A360
VanHool A600 - Bus 3551